Lenovo ThinkPad X1 Carbon דור 11 – דגם הפרימיום של לנובו בגרסת 2023

 

נייד הפרימיום ThinkPad X1 Carbon של לנובו (Lenovo) חוזר אלינו בפעם הרביעית לסקירה, כאשר הפעם יצא לנו לבדוק את גרסת 2023 מהדור ה-11 של ה-X1 Carbon, המגיעה גם היא עם מסך 14 אינץ’, אך עם מפרט מעודכן יותר המבוסס על מעבדי ה-Raptor Lake P מהדור ה-13 ההיברידי של אינטל.

 

 

נייד ה-ThinkPad X1 Carbon נותר כדגם הפרימיום המוכר ביותר בסדרת ה-ThinkPad X1 העסקית של לנובו, כאשר הדור ה-11 העדכני לשנת 2023 מבוסס על סדרת מעבדי ה-Raptor Lake P מהדור ה-13 של אינטל ומצטרף לאוסף הסקירות הנרחב שלנו על הדגם, הכולל את גרסת 2022 (דור 10), גרסת 2021 (דור 9) וגרסת 2020 (דור 8).

על פניו, אי אפשר לראות שינויים מיוחדים בדור החדש של ה-X1 Carbon, דבר שאינו בהכרח דבר רע, אך נוכל לדעת זאת בוודאות רק בסוף הסקירה.


מבט מקרוב על ה-ThinkPad X1 Carbon
יש דברים שמשתנים מדור לדור ויש דברים שנשארים זהים לחלוטין, בהם מסך ה-X1 Carbon, אשר בדומה לדור הקודם מגיע בגודל של 14 אינץ’ וביחס ה-16:10 הפופולרי יותר כיום.

במקרה שלנו, הנייד הגיע עם פאנל IPS בגימור מט ורזולוציית 1920×1200. באופן אישי אני מחבב מאוד את מסכי המט, במיוחד בזמן השימוש בסביבה מוארת.

דימיון נוסף לדור הקודם הוא מגוון אפשרויות התצוגה שלו. בעוד שבמקרה שלנו הנייד הגיע עם פאנל IPS מט, ניתן להשיג את ה-X1 Carbon גם עם פאנל OLED 2.8K או IPS 2.2K בעבור משתמשים הזקוקים לרזולוציה גבוהה יותר ואיכות צבע משופרת בגרסת ה-OLED.

בדומה לניידי לנובו אחרים, בראש המסך אפשר למצוא למצוא מצלמת רשת 1080p, המספקת תמונה איכותית למדי עם סוגר פרטיות פיזי ומצלמת IR לזיהוי פנים של המשתמש.

גם מקלדת ה-X1 Carbon שומרת על העיצוב הקלאסי והייחודי של ניידי ה-ThinkPad השונים, בהם משטח העכבר הנוח למדי עם שלושה כפתורים פיזיים בחלקו העליון וה”מחק האדום” (TrackPoint) והמוכר במיוחד של לנובו, המשמש כחלופה למשטח העכבר בעבור משתמשים המעוניינים בכך.

באופן אישי אני מוצא את השימוש במקלדת ה-X1 Carbon נוח במיוחד, כאשר בחלק העליון של המקלדת ניתן למצוא את כפתור ההדלקה, המשמש גם כחיישן טביעצת אצבע, ומתחתיו פס כפתורי פונקציה המותאמים למשתמשים עסקיים בהם מענה וסיום שיחות.

דבר אחד שלא השתנה היא ההחלטה של לנובו לשים את כפתור ה-Fn הנמצא בחלקה החיצוני של המקלדת, דבר שבאופן אישי אני פחות מעדיף, אך ניתן להחליף בינו ובין כפתור ה-Ctrl דרך ההגדרות.

בזכות המסך הרחב יותר בתצורת ה-16:10, ניתן למצוא משני צידי המקלדת חלק ממערך השמע של הנייד, הכולל מערך של צמד טוויטרים בעוצמה של 0.8W וצמד וופרים בעוצמה של 2W המספקים איכות שמע טובה וחזקה למדי.

בצד החיבורים, הדור ה-11 של ה-X1 Carbon ממשיך להציע למשתמשים כמות סבירה למדי של חיבורים הכוללים:

בצד ימין – חור יעודי למנעול קנזינגטון, חיבור USB-A 3.0 וחיבור אוזניות 3.5 מ”מ משולב.
בצד שמאל – צמד חיבורי USB-C Thunderbolt 4, חיבור USB-A 3.0 ויציאת HDMI 2.0b.


לנובו ממשיכה “להתנגד” לטרנד ה-USB-C בלבד ולספק טווח רחב של חיבורים, כאשר באופן אישי אני שמח למצוא לפחות USB-A אחד בנייד מודרני לצד יציאת HDMI אותה ניתן להחליף באמצעות דונגל ל-USB-C, אך עדיף עדיין שתהיה אפשרות להשתמש בחיבור ללא צורך במתאמים.

אני פחות מסכים עם ההחלטה של לנובו לעבור מגב בגימור “סיבי פחמן” (ממנו הוא עשוי) לגימור שחור “חלק”, אך זהו גם המצב בשני הדורות הקודמים.

בחלק השמאלי העליון ניתן למצוא את הלוגו המוכר של סדרת ה-ThinkPad עם ציון סדרת ה-X1, ונורת LED אדומה להצגת פעילות, המשולבת באות i, כשבחלק הימני התחתון נוסף הלוגו של לנובו.

הגב, ואיתו גם החלק התחתון, משמשים כמגנטים לטביעות אצבע כפי שאפשר לראות בתמונות, כאשר החלק התחתון מינימליסטי למדי וכולל רק את צמד הרמקולים הנוספים של הנייד ופתח איוורור קטן למדי בחלקו העליון.

סופו של דבר, ניתן לומר שאין הבדל ויזואלי או פיזי גדול בין הדור ה-11 והדור ה-10 של ה-X1 Carbon, דבר שאי אפשר להגיד שהוא רע לחלוטין, במיוחד בעבור מי שחובב את העיצוב המוכר של לנובו.

הנייד שומר על המשקל ועובי נמוך של כ~1.12 ק”ג ו-15.36 מ”מ, ההופכים אותו לפתרון מעולה בעבור משתמשים בדרכים יחד עם עמידות גבוהה בתקן MIL-STD 810H של צבא ארה”ב.

מבחני ביצועים – ThinkPad X1 Carbon
כצפוי, השינוי העיקרי בין הדור ה-10 ל-11 של ה-X1 Carbon טמון בסדרת מעבדי אינטל עליהם הוא מבוסס, כאשר לנובו מחליפה את מעבדי ה-Alder Lake P לטובת מעבדי ה-Raptor Lake P מהדור ה-13 ההיברידי של אינטל.

במקרה שלנו המפרט של הנייד אותו סקרנו כלל:

מעבד – Core i7-1360P.
זיכרון – 32GB LPDDR5.
אחסון – SSD בנפח 512GB מדגם Kioxia BG5.
כרטיס מסך – Intel Iris Xe מובנה.
מסך – 14 אינץ’ IPS ביחס 16:10 ורזולוציית 1920×1200.
סוללה – 57Wh.
משקל – החל מ-1.12 ק”ג.
על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מירבי לקבלת מלוא הביצועים האפשריים של הנייד על חשבון רעש מעט חזק יותר, כאשר הוא חרשי למדי בשימוש סטנדרטי.

בנוסף הורצו מספר בדיקות לקבל הביצועים של חלקיו השונים של הנייד בהם המעבד, כרטיס מסך וכונן ה-SSD המובנה:

מעבד – בבדיקת מעבד ה-Core i7-1360P במבחן ה-GeekBench קיבל המעבד ציון של 2685 לביצועי ליבה בודדת ו-11624 לריבוי ליבות.
כרטיס מסך – בבדיקת כרטיס ה-Intel Iris Xe היעודי במבחן ה-3DMark קיבל הכרטיס ציון של 1574 נקודות.
כונן SSD – כונן ה- Kioxia BG5 בנפח 512GB הצליח לקבל ציון כללי של 3779 נקודות במבחן ה-AS SSD עם מהירות קריאה של כ~2.64GB/s וכתיבה של כ~1.07GB/s. נתוני מאכזבים למדי אני מוכר להודות.
העובדה כי בדקנו שלושת הדורות הקודמים של ה-X1 Carbon מאפשר לנו לקבל מושג יחסי על שיפור הביצועים בין הדורות על אף כי לא בהכרח מדובר על דגם מקביל אך חדש יותר, כאשר ניתן לראות את מבחני הביצועים בביקורות של ה-X1 Carbon מהדור העשירי, תשיעי ושמיני.

ה-X1 Carbon החדש לא עומד לשבור שיאי ביצועים או להיות פתרון לגיימרים, אך סדרת מעבדי ה-Raptor Lake P והתצורה בה נבדק הנייד במקרה שלנו מספקים די ויותר ביצועים בעבור מרבית השימושים.

השורה התחתונה - מה חשבנו על ה-ThinkPad X1 Carbon
אין חדש תחת השמש. נייד ה-ThinkPad X1 Carbon החדש מגיע שוב כרענון גרסה “קל” של לנובו לדגם הפופולרי של החברה, דבר שרחוק מלהיות רע בעבור חובבי הסדרה לאור העובדה הפשוטה שאם אין שום דבר רע בדגם הקודם שצריך היה לשפר בחדש, לא תמיד יש צורך מיוחד לנסות ולהמציא את הגלגל מחדש.

ה-X1 Carbon ממשיך להיות אחד מניידי הפרימיום הקלים והדקים המיועדים למשתמשים בדרכים, כשהוא מציע משקל נמוך, ביצועים טובים שרק השתפרו עם המעבר לסדרת מעבדי ה-Raptor Lake P של אינטל, שמע איכותי וזמן סוללה ארוך למדי של כ-8~9 שעות בשימוש סטנדרטי, המספיק ליום שלם ויותר בעבור כל משתמש ממוצע.

נייד ה-ThinkPad X1 Carbon הוא עדיין אחד מדגמי הפרימיום הפופולריים בשוק במיוחד למשתמשים עסקיים, כאשר הדבר היחיד שצריך לזכור הוא שניידי פרימיום מגיעים עם תג מחיר פרימיום, דבר שלא יתאים בהכרח לכל משתמש, במיוחד כאשר לנובו מציעה ליין גדול במיוחד של ניידים עם תגי מחיר הנוחים יותר למשתמש הממוצע.


מה אהבנו?
מפרט טכני חזק.
מסך IPS מט איכותי.
אפשרות לפאנל OLED 2.8K.
עיצוב יפה.
משקל נמוך.
חיבורים מרובים.
איכות שמע טובה.
שקט.
זמן סוללה טוב.


ומה לא?
יקר.
“מגנט” לטביעות אצבע.
כבר אמרנו יקר לא?

קניה בטוחה:
בעת ביצוע ההזמנה תיתפס מסגרת אשראי בלבד.
כרטיס האשראי יחויב רק לאחר הכנת ההזמנה ועל מוצרים שיסופקו בלבד!

ניתן לבטל הזמנה באחת מהדרכים הבאות: